Informační systém pro podporu projektového řízení a týmovou spolupráci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Projektové řízení je pojem, který stále více společností zařazuje do svého slovníku. Ostrý konkurenční boj nutí firmy efektivněji pracovat a přistupovat k individuálním zakázkám jako samostatným projektům. Na těchto projektech běžně spolupracují lidé z různých oddělení firmy, projektu se přímo účastní zástupci subdodavatelů i odběratele produktu. Prolínají se tak dříve striktně oddělené oblasti softwarových produktů - nástrojů projektového řízení a on-line aplikací podporujících týmovou spolupráci. Rozvoj širokopásmového připojení k internetu změnil v mnoha organizacích způsob práce i využívání informačních technologií. Díky všudypřítomnému internetovému připojení se prosazuje pronájem software metodou Software as a Service (SaaS). Cílem této práce je navrhnout informační systém, který podpoří projektové řízení ve vybrané organizaci a umožní efektivní komunikaci členů projektového týmu.
Project management is used in increasing number of companies. Competition on the market requires companies to work more efficiently and approach separate orders as independent projects. Teams that work on the projects consist of employees from different departments, from subcontractors and from the client as well. Rapid development of broadband internet connection changed work methods and use of information technology. Thanks to ubiquitous internet connection software application delivery model known as Software as a Service (SaaS) is gaining on popularity. Main aim of this project is to design an information system that would support project management and allow effective team communication and collaboration.
Description
Citation
VÍTEK, T. Informační systém pro podporu projektového řízení a týmovou spolupráci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO