Evoluční návrh obvodů na úrovni tranzistorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá evolučním návrhem elektronických obvodů na úrovni tranzistorů se zaměřením na číslicové obvody. Popisuje teoretické základy pro evoluční návrh obvodů na výpočetních systémech včetně vysvětlení evolučních algoritmů genetického programování a evolučních strategií, možných úrovní návrhu elektronických obvodů, přehledu technologie CMOS a nejdůležitějších evolučních metod pro návrh obvodů, jako jsou development a kartézské genetické programování (CGP). Dále je uvedena nová metoda návrhu číslicových obvodů s tranzistory založená na CGP a je představen vývojový systém, který tuto metodu využívá. Na závěr jsou popsány a vyhodnoceny experimenty provedené se systémem.
This project deals with evolutionary design of electronic circuits with an emphasis on digital circuits. It describes the theoretical basics for the evolutionary design of circuits on computer systems, including the explanation of Genetic Programming and Evolutionary Strategies, possible design levels of electronic circuits, CMOS technology overview, also the overview of the most important evolutionary circuits design methods like development and Cartesian Genetic Programming. Next introduced is a new method of digital circuits design on the transistor level, which is based on CGP. Also a design system using this new method is introduced. Finally, the experiments performed with this system are described and evaluated.
Description
Citation
ŽALOUDEK, L. Evoluční návrh obvodů na úrovni tranzistorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové systémy a sítě
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO