Ohodnocení okolí bodů v obraze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá ohodnocením okolí bodů v obraze. Popisuje postupy získání důležitých bodů a metody jejich popisu. Blíže se věnuje Gaborově filtraci. Tato metoda je dále použita v praktické části práce jako základ pro aplikaci sledování objektů ve videu, kde slouží pro ohodnocení částic částicového filtru.
This master thesis is focused on parametrization of image point neighborhood. Some methods for point localization and point descriptors are described and summarized. Gabor filter is described in detail. The practical part of thesis is chiefly concerned with particle filter tracking system. The weight of each particle is determined by the Gabor filter.
Description
Citation
ZAMAZAL, Z. Ohodnocení okolí bodů v obraze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (předseda) prof. RNDr. Alexandr Meduna, CSc. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Racek, CSc. (člen) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Jak je možno řešit sledování objektů, u kterých dojde k překryvu (zastínění) s jiným objektem, případně dočasnému zmizení objektu či jeho části? Jak lze zmenšit citlivost metody na vliv kompresních artefaktů? Proč byly k implementaci vybrány jako příznaky pouze odezvy Gaborových filtrů? Zvlášť když jsou v práci popisovány metody SIFT a SURF. Mohlo z toho být pěkné srovnání deskriptorů významných bodů. Bylo tohle konzultováno s vedoucím?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO