Bezeztrátová komprese obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce bylo navrhnout, vytvořit a otestovat metodu pro bezeztrátovou kompresi obrazu. Teoretická část zahrnuje popis vybraných exitujících metod jako jsou RLE, MTF, adaptivní aritmetické kódování, barevné modely použité v metodách LOCO-I a JPEG 2000, prediktory MED, GAP a laplaceova pyramida. Závěr práce obsahuje srovnání různých kombinací vybraných přístupů a celkové porovnání s efektivitou metod PNG a JPEG-LS.
The aim of this master's thesis was to design, develop and test a method for lossless image compression. The theoretical part includes a description of selected exiting methods such as RLE, MTF, adaptive arithmetic coding, color models used in LOCO-I and JPEG 2000, predictors MED, GAP and laplacian pyramid. The conclusion includes a comparison of various combinations of chosen approaches and overall efficiency compared with PNG and JPEG-LS.
Description
Citation
VONDRÁŠEK, P. Bezeztrátová komprese obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačová grafika a multimédia
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Róbert Lórencz, CSc. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Jaký je rozdíl mezi statickým a adaptivním Huffmanovým kódováním? Co je to "lineární šum"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO