Mutlimediální diff - audio dokumenty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá vývojem nástroje, který umožňuje funkci diff nad audio soubory obsahujícími obecný zvuk jako hudbu, řeč a jiné zvuky. Jsou zde uvedeny poznatky z různých oblastí vědy zabývající se zvuky jako například psychoakustiky, zpracování řeči a automatické kategorizace hudby podle žánru. Jsou zde popsány některé algoritmy diffu a také externí nástroje potřebné pro vývoj cílové aplikace. Dále tato práce uvádí návrh a implementaci výsledné aplikace, nastavení použitá pro extrakci charakteristických znaků zvuku a zhodnocení dosažených výsledků.
This work describes development of a diff tool working with audio files containing general sound such as music, speech and other sounds. There are presented facts from different domains of science related to sound, such as psychoacoustics, speech recognition and automatic music genre categorisation. This paper also contains description of some diff algorithms and external tools needed for development of the goal application. Moreover, there is introduced design and implementation of the application, settings used for sound features extraction and evaluation of attained results.
Description
Citation
KOMADEL, M. Mutlimediální diff - audio dokumenty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
prof. RNDr. Milan Češka, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Prof. RNDr. Milan Mišovič, CSc. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO