Indexování objektů v 3D prostoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce vymezuje definici pojmu indexace a v úvodu se zabývá známými indexovacími algoritmy a strukturami pro indexování objektů v 3D prostoru. Je zde diskutován rozdíl mezi indexováním statických - nepohyblivých a pohybujících se objektů. Praktická část diplomové práce je zaměřena na návrh a implementaci indexovacího algoritmu pro open source aplikaci MaNGOS s ohledem na generičnost návrhu a efektivitu výsledné implementace, zejména pak na efektivitu prostorových vyhledávacích dotazů pro vyhledání objektů daných vlastností v zadané oblasti. V závěru práce prezentuji a diskutuji dosažené výsledky.
This diploma thesis defines the term indexing and in preamble are discussed known indexing algorithms and difference between indexing static and moving objects. The practical part of this diploma thesis is aimed to designing and implementing of indexing algorithm for open source application MaNGOS with respect to generic design pattern and effectiveness of spatial search queries for selection of the objects given properties in the specified area. At the end I present and discuss reached results.
Description
Citation
DRBAL, M. Indexování objektů v 3D prostoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ján Genči, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Srovnával jste výkon Vaší metody s již existujícím způsobem indexace v aplikaci ManGOS?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO