Nástroj pro shlukovou analýzu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se věnuje shlukové analýze dat. Jsou v ní vysvětleny základní pojmy a metody z této oblasti. Výsledkem práce je Nástroj pro shlukovou analýzu dat. Implementovány byly metody K-Medoids a DBSCAN. Součástí práce je i srovnání dosažených výsledků na reálných datech s programy Rapid Miner a SAS Enterprise Miner.
The master' s thesis deals with cluster data analysis. There are explained basic concepts and methods from this domain. Result of the thesis is Cluster analysis tool, in which are implemented methods K-Medoids and DBSCAN. Adjusted results on real data are compared with programs Rapid Miner and SAS Enterprise Miner.   
Description
Citation
HEZOUČKÝ, L. Nástroj pro shlukovou analýzu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ján Genči, Ph.D. (člen) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Bylo by možné vaši aplikaci jednoduše rozšířit o další shlukovací algoritmy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO