Sledování a analýza změn webových stránek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Obsahem diplomové práce je řešení problematiky sledování a analýzy změn na webových stránkách. Práce nabízí přehled nástrojů a aplikací, které se dnes pro sledování používají a zabývá se jejich funkčností a implementací. Nejdůležitější část práce je věnována tvorbě informačního systému pro sledování změn. Přináší teoretický úvod, návrh a realizaci aplikace, která má za cíl sledování změn na základě uživatelsky definovaných filtrů. Aplikace tak podává uživateli informace jen o těch částech webu, které ho opravdu zajímají. Výsledky jsou poté prezentovány ve formě RSS kanálů. V práci je popsán kompletní návrh a implementace včetně možných budoucích rozšíření.
The content of this thesis is the issue of monitoring and analysis of web page changes. Work offers an overview of tools and applications that are used today to monitoring and deals with their functionality and implementation. The most important part is devoted to creating an information system for detecting and monitoring changes. Provides a theoretical introduction, design and implementation of an application, that aims to detect changes based on user defined filters. So application gives users only the information, which really interested him. Results are presented in the form of RSS channels. The paper describes a complete design and implementation, including possible future expansion.
Description
Citation
BLAHETA, D. Sledování a analýza změn webových stránek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Jiří Douša, CSc. (člen) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student poté odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jaké jsou další možnosti popisu struktury XML kromě DTD? Co vše by bylo potřeba upravit pro provedení abstrakce informačního kanálu směrem k uživateli z RSS na email, SMS apod.? Zdůvodněte duplikaci obsahu zdrojové stránky v entitě Web a entitě History (obr. 13).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO