Pokročilý robot na procházení webu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a implementací pokročilého robota na procházení webu. Tento robot je uživatelsky konfigurovatelný a slouží k pohybu po webových stránkách dle specifikovaných parametrů. Umí získávat a vyhodnocovat obsah, který je na nich umístěný. Jeho konfigurace probíhá pomocí vytváření projektů, které se skládají z různých typů kroků. Uživatel si tak může vytvořit jednoduché akce jako například stažení stránky, odeslání formuláře apod., nebo může vytvářet komplexnější a rozsáhlejší projekty.
This Master's thesis describes design and implementation of advanced web crawler. This crawler can be configured by user and is designed for web browsing according to specified parameters. Can acquire and evaluate content of web pages. Its configuration is performed by creating projects which are consisting of different types of steps. User can create simple action like downloading page, form submission, etc. or can create more complex and larger projects.
Description
Citation
ČINČERA, J. Pokročilý robot na procházení webu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Jiří Douša, CSc. (člen) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Zvažoval jste pro plánování projektů využití tzv. "kalendáře" ? V čem se neosvědčilo využití klasického wizardu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO