Identifikace obličeje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce uvádí čtenáře do problematiky rozpoznání obličeje. Jsou zde zmíněny a rozřazeny různé metody sloužící k identifikaci obličeje. Hlavní důraz práce je kladen na problémy současných řešení problému rozpoznání obličeje a následně je vyvinuta snaha tyto problémy vyřešit. Vyřešení těchto nedostatků technologie je nutností pro masivní rozšíření implementací identifikace obličeje. Dále se práce zaměřuje na implementaci zvolených metod, což jsou lineární diskriminační analýza a analýza hlavních komponent. Tyto metody jsou vzájemně porovnány a výsledky jsou poskytnuty v závěru práce.
This document introduces the reader to area of face recognition. Miscellaneous methods are mentioned and categorized to be able to understand the process of face recognition. Main focus of this document is on issues of current face recognition and possibilities do solve these inconveniences in order to be able to massively spread face recognition. The second part of this work is focused on implementation of selected methods, which are Linear Discriminant Analysis and Principal Component Analysis. Those methods are compared to each other and results are given at the end of work.
Description
Citation
MACENAUER, O. Identifikace obličeje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Branislav Sobota, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm uspokojivě (D). Otázky u obhajoby: Datová sada "XM2VTS" obsahuje 295 frontálních obličejů různých osob. Jakým způsobem a proč jste vybíral podmnožinu pro testování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO