Systém souborů s velkými bloky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce pojednává o návrhu a implementaci souborového systému s velkými bloky pro operační systém FreeBSD.  Úvod dokumentu je věnován teoretickému rozboru, který se nejprve zabývá historií, významem a použitím souborových systémů. V následující kapitole je popsána architektura souborového systému UFS/FFS. V části věnované implementaci je zpočátku představen návrh nového souborového systému, který vychází ze systému souborů MSDOSFS, a posléze detailně popsána implementace tohoto systému pro operační systém FreeBSD. Velký důraz je kladen na popis všech možných problémů, které mohou nastat během programování. 
Master's thesis treats of implementation of big block file system for FreeBSD operating system. The introduction of this document is dedicated to theoretically analysis, which is oriented on history, sense and usage of file systems. Next chapter describes the architecture of UFS/FFS file system. Implementation part starts with introducing design of new file system, which was isnpired by MSDOSFS file system. Last part of this thesis presents implementation of file system with great emphasis on problems, which can happen during programming.
Description
Citation
RAJMAN, J. Systém souborů s velkými bloky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (místopředseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (člen) Doc. Věra Rozinajová, Ph.D. (člen) Prof. Ing. Jiří Šafařík, CSc. (člen) prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Proč není v demonstrační verzi použit alokační blok 64KB? Proč je načítán globální index po sektorech a ne plných alokačních blocích?  
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO