Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu rodinný dům v Miroslavi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá užitím vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu rodinný dům v lokalitě Miroslav. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy týkající se oblasti právní, ekonomické a oceňování. V další části se práce zabývá právními předpisy a potřebnými podklady při oceňování nemovitostí. Hlavním cílem práce je popsat vybrané způsoby oceňování nemovitostí a u způsobů, které jsou využity pro ocenění rodinných domů v této práci, provést jejich vzájemné porovnání. Vybrané způsoby ocenění jsou rozděleny na oceňování podle cenových předpisů a na tržní oceňování. Praktická část práce je zaměřena na oceňování 6 rodinných domů a jejich ceny jsou zjištěny nákladovým a porovnávacím způsobem podle vyhlášky a porovnávacím způsobem nevyhláškovým. Další kapitola se zabývá podílem ceny pozemků na celkové ceně nemovitosti s využitím Naegeliho metody. V závěru práce je provedena analýza jednotlivých způsobů použitých při výpočtu ceny rodinných domů a je uvedena skutečnost, jakým způsobem se podílí aspekt „pracovní příležitost“ na ceně rodinného domu.
This diploma thesis concerns in the use of particular ways of pricing of properties such as family houses in the Miroslav Area. In its first part, the basic terms regarding the legal, economical nomenclature are specified and pricing. The next part of work discusses the legal regulations and necessary documentsneeded for property pricing. The main aim of the work is to describe particular ways of pricing of properties. The ways of pricing which are used to evaluate family houses in this work are going to be compared among each other as well. This particular ways of evaluation will be divided into two groups - pricing according to the price regulations and pricing according to the market. The practical part is concerned in pricing of six family houses whose prices are defined in the cost and comparativemanner according to the regulation and non-regulation. The next chapter concerns in the share of price of land in the final price of property with the use of Naegeli's method. In the conclusion, an analysis of the particular ways used for counting prices of family houses is carried out and it is specified how the aspect of 'work opportunity' is involved in the pricing of family house.
Description
Citation
KRBÁLKOVÁ, M. Srovnání vybraných způsobů ocenění pro nemovitost typu rodinný dům v Miroslavi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2012-11-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO