Vyhledávání informací TRECVid Search

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá vyhledáváním informací. Její náplní je sumarizace znalostí z oblasti vyhledávání informací. Začíná úvodem do problematiky vyhledávání informací. Dále práce podává přehled o modelech používaných ve vyhledávání informací, představuje používaná data a uvádí aktuální problémy v oblasti vyhledávání informací a jejich možná řešení. V praktické části se diplomová práce zaměřuje na implementaci metod vyhledávání informací v textových datech. Poslední část práce je věnována experimentům s vytvořenými metodami vyhledávání informací.
The master's thesis deals with Information Retrieval. It summarizes the knowledge in the field of Information Retrieval theory. Furthermore, the work gives an overview of models used in Information Retrieval, the data and the actual issues and their possible solutions. The practical part of the master's thesis is focused on the implementation of methods of information retrieval in textual data. The last part is dedicated to experiments validating the implementation and its possible improvements.
Description
Citation
ČELOUD, D. Vyhledávání informací TRECVid Search [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Jiří Douša, CSc. (člen) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jaké jsou další možné rozšíření aplikace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO