Automatizované technologické pracoviště broušení a leštění vodovodních armatur

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá rozborem možností automatizace dokončovacích operací při výrobě těl vodovodních baterií a výběrem její optimální varianty. Cílem je návrh takového pracoviště pro podmínky konkrétního výrobního závodu a ověření rentability jeho provozu. Součástí práce je návrh pracoviště včetně návrhu výrobních strojů a kompletní technologie výroby dílů v prostředí výrobního závodu. Dále pak částečné ověření navržené technologie reálným testem.
he aim of this thesis is possibilities analyse of automatization of finishing operations by producing bodies of plumbing fittings and selection it’s optimal version. The objective is project of workplace for conditions of concrete production plant and verification of return of it’s operating. A part of thesis is design of workplace and design of production machines and komplete technology of prodicing of parts in setting of production plant. Than there is partial verification of profected technology by real testing.
Description
Citation
DVOŘÁK, L. Automatizované technologické pracoviště broušení a leštění vodovodních armatur [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vít Jan, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (člen) Dr. Ing. Rostislav Suchánek (člen)
Date of acceptance
2010-11-04
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. O jaký typ robota (uvedeného v práci) se jedná? Uveďte jaké leštící pasty se používají při výrobě těchto armatur. Jak myslíte, že se spočítá hodnota opakovatelnosti? Co víte o měření opakovatelnosti na osách obráběcích strojů? Jakým způsobem nanáší robot brusnou pastu? Vůči čemu je vyjádřena ztrátovost projektu? Jaká je cena jednoho kusu a jaké jsou náklady v Číně? Jaký je rozdíl v kvalitě povrchu výrobků broušených robotem a ručně?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO