Systém pro sledování změn v operačním systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalářská práce pojednává o návrhu a implementaci aplikace pro zjišťování změn, způsobených instalací softwaru, v operačním systému. V úvodní části je rozebrána struktura registrů Windows, uložení hodnot v nich a informace o hashovacích funkcích, potřebných k rozpoznání změněných souborů. Vytvořená aplikace je plně funkční a pracuje s 32 i 64 bitovými verzemi systému Windows. Při prvním spuštění provede zálohu aktuálního stavu operačního systému a při druhém odhalí úpravy v operačním systému, instalovaném ve virtuálním počítači VMWare.
Bachelor's thesis describes the design and implementation of applications for the detection of changes in the operating system. Window´s registry, registry key, subkey and value are explained in introductory part. Hash function needed to identify the changed files is explained too. The created application is fully functional and works with 32 and 64 bit versions of Windows. Actual state is saved in the first run. Changes in operating system are detected in the second run. Operating system is installed in a VMWare virtual machine.
Description
Citation
PEČEŇA, J. Systém pro sledování změn v operačním systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO