Elektronická podatelna VUT

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této práce je vytvořit elektronickou podatelnu pro VUT. V první řadě jsem popsal problematiku týkající se elektronického podpisu, jeho použití, bezpečnosti a s elektronickým podpisem také úzce související oblast kvalifikovaných certifikátů a způsobu jejich vydávání certifikačními autoritami. Další část této práce se zabývá systémy umožňujícími podání v elektronické podobě (tzv. elektronická podatelna). Zaměřil jsem se na dostupné aplikace poskytující službu elektronické podatelny státním úřadům a následně analyzoval funkce, které jednotlivé aplikace nabízejí jak klientům podatelny, tak zaměstnancům daného úřadu. Na základě získaných znalostí a požadavků CVIS jsem vytvořil návrh elektronické podatelny pro potřeby VUT v Brně. Výsledkem této práce je vytvořená aplikace elektronické podatelny, implementovaná do portálu VUT v Brně.
The main purpose of this master's thesis is to create electronic mail room of The BUT. First of all I described problems concerning a digital signature, its use and safety, and as well as sphere of qualified certificates and method of their issuing by certification authority. The next part of the thesis deals with systems enabling electronic submission (so-called "Electronic Mail Room"). I have focused on available applications providing electronic submission service to civil offices, and subsequently analyzed functions that individual applications offer to the Mail Room clients as well as to authority staff. On the basis of gained knowledge and according CVIS requirements I created project of electronic submission for needs of the Brno University of Technology. Result of this thesis is the application of electronic mail room, implemented in BUT portal.
Description
Citation
TOMÁŠEK, M. Elektronická podatelna VUT [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výpočetní technika a informatika
Comittee
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO