Podpora pro práci s prostorovými daty v prostředí databázového serveru Oracle

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce seznamuje s podporou pro práci s prostorovými daty a zmiňuje možnosti využití podpory pro časoprostorová data v prostředí databázového serveru Oracle 11g. Na základě seznámení s podpororou pro práci s prostorovými daty byla navrhnuta ukázková aplikace, která využívá této podpory. Ukázková aplikace umožňuje grafické zobrazení prostorových dat, které jsou uložené v databázi, a informací o daných objektech. Na závěr je uvedeno zhodnocení dosažených výsledků a možnosti pokračování projektu.
This work acquaints with support for working with spatial data and mentions the possibility for spatio-temporal data in the Oracle database server 11g. On the basis of acquaintance with support for spatial data was designed sample application that uses this support. The sample application provides to display spatial data, which are stored in the database, graphically and also displays information about spatial objects. Finally, there are reviewed achievements and the possibilities how to continue in the project.
Description
Citation
VOLF, T. Podpora pro práci s prostorovými daty v prostředí databázového serveru Oracle [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO