Simulace a analýza výrobního systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá tvorbou simulačního modelu výrobního systému (slévárny) a jeho analýzou. V úvodu obecně pojednávám o simulaci ve výrobních podnicích a dále rozebírám základní principy a etapy tvorby simulačních modelů. Následující kapitola popisuje simulaci zaměřenou na výrobní systémy a problémy, které lze pomocí simulace v takových systémech řešit. Dále se zabývám tématem virtuální továrny, která zobrazuje výrobní procesy ve virtuálním prostředí. K práci na této kapitole jsem čerpala z informací, které jsem získala na konferenci Virtuální továrna firmy Siemens, jíž jsem se na podzim zúčastnila. Do další kapitoly jsem zahrnula přehled simulačních nástrojů specializovaných na simulaci výrobních systémů. Následující kapitola je zaměřena na implementaci výrobního systému slévárny, který v rámci bakalářské práce zpracovávám. Je zde uveden celý proces tvorby modelu, který sestává z tvorby konceptuálního modelu, abstraktního modelu v podobě blokových schémat, popisu vytváření simulačního modelu a analýza výsledků a popis experimentu se simulačním modelem.
The work deals with creating of simulation model of production system (foundry) and its analyze. Simulation of production systems is discussed in the introduction as well as basic principles and processes during simulation model making. Next chapter describes problems arise when such type of systems are solved. Next issue about virtual fabric is discussed. Information regarding virtual fabric has been obtained from Siemens conference. Follows views of simulation tools specialized on manufacturing systems. In last one chapter is taking up of implementation of simulation system. The whole process of creating of simulation model which consists of making conceptual model, abstract model, description of model making, analysis outcomes and experimentation with simulation model.
Description
Citation
HROMKOVÁ, I. Simulace a analýza výrobního systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO