Sada testů pro Red Hat Test Suite

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá přípravou testů pro Red Hat Test System (RHTS). Vysvětluje základní metody testování a důvody pro jejich automatizaci, je popsán systém RHTS a způsob vytváření sady testů pro softwarový balíček. Vybrané balíky, kterými jsou wireshark a wireshark-gnome jsou popsány, jsou navrhnuty oblasti, pro které budou vytvořeny testy, tyto testy jsou konkrétně navrhnuty a poté implementovány. Testy jsou implementovány pomocí frameworku Dogtail pro automatizované testování GUI a knihovny rhtslib pro ostatní testy.
This bachelor's thesis deals with test preparation for Red Hat Test Sytem (RHTS). Basic concepts of software testing explained, RHTS described in more detail, together with an approach how to make a test set for a software package. The main areas for test for selected packages, wireshark and wireshark-gnome in particular, are analysed and tests are designed and implemented using Dogtail framework for GUI testing and RHTS library for other tests.
Description
Citation
NOVOTNÁ, K. Sada testů pro Red Hat Test Suite [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO