Webový portál pro anotaci síťového provozu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vytvorění systému pro anotaci síťového provozu. Za tímhle účelem je potřebné správné určení protokolů na všech vrstvách síťového modelu TCP/IP. Pro identifikaci protokolů aplikační vrstvy se využívá metoda založená na číslech portů a metoda založená na vyhledávání signatur v dátové části paketu pomocí regulárních výrazů. Webový portál je vytvořen v jazyce PHP s využitím rozšíření Phpcap a programu tcpdump, který zabezpečuje manuální anotaci síťového provozu.
Bachelor´s thesis aim is to create a system for network traffic anotation. For this purpose it is necessary to correctly determine the protocols for all layers of the network model TCP/IP. To identify the application layer protocol is used a method based on port numbers and a method based on tracing the signatures in packet´s data field by using regular expressions. Web portal was written in PHP, using the extension phpcap and tcpdump program, which provides manual anotation of network traffic.
Description
Citation
MÁLIK, P. Webový portál pro anotaci síťového provozu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO