Aplikace pro získávání a zpracování dat z tabulek na webových stránkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce popisuje webovou aplikaci zaměřenou na získávání a zpracování datových tabulek vyskytujících se na Internetu. Aplikace poskytuje možnost z libovolné webové adresy v pravidelných intervalech získávat tabulky, které lze dále v programu zpracovat. Práce se hlavně soustředí na popis rozpoznávání, zpracování a uložení tabulek získaných z webových dokumentů. Dále se zabývá technologiemi a programovacími jazyky (jazyk PHP a JavaScript), které byly při implementaci využity. Na závěr jsou popsány dosažené výsledky a možná rozšíření systému do budoucnosti.
This bachelor thesis describes a web application which is focusing on obtaining and processing data tables on the Internet. The application provides the possibility to get the tables from some web address in periodical intervals and later work with them. This work mainly writes about the detection method, treatment and storing of the tables which are extracted from the web documents. It also describes the technology and programming languages (PHP and JavaScript) used in the implementation. In conclusion, the results and possible extension of the program are talked over.
Description
Citation
KALUS, J. Aplikace pro získávání a zpracování dat z tabulek na webových stránkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO