Adhoc VoIP pro Maemo/Meego

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá zpracováním a přenosem zvuku přes bezdrátovou počítačovou síť. Rovněž pak návrhem aplikace pro hlasovou komunikaci na platformě Maemo. Nejprve je představena platforma. Poté popsána práce se zvukem. Dále pak počítačové sítě a komunikace v nich. Rovněž jsou popsány dostupné aplikace. V druhé polovině dokumentu je řešen návrh a implementace vlastní aplikace z pohledu jednotlivých modulů. Na závěr jsou zmíněna její omezení a navržena možná rozšíření.
This bachelor thesis deals with sound capture and transfer through computer network. It also looks into design of application for voice communication on Maemo platform. First, the platform is introduced. Then, sound processing is described. Later, computer networks and their communication is presented. Existing applications are described also. Second half of this document introduces design and implementation of own application from modular point of view. Last, restrictions and enhancements are mentioned.
Description
Citation
KLAPAL, T. Adhoc VoIP pro Maemo/Meego [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Schwarz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D . Otázky u obhajoby: Jak velké modifikace by bylo třeba provést v aplikaci, aby byla schopna komunikovat s více než jedním klientem ? Proč nebyl použit, v technické zprávě zmiňovaný, kodek Speex ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO