Automaticky aktualizovaná bibliografie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá vývojem aplikace pro automaticky aktualizovanou bibliografii. V dnešní době spousty uživatelů internetu potřebují vyhledávat informace, obzvláště je toto důležité v souborech vědeckých publikací a článků. Cílem práce je vytvoření pohodlného nástroje pro uživatele při tvorbě svého vlastního portálu. Je toho dosaženo uložením dokumentů a jejich následným vyhledáváním pomocí nástroje ElasticSearch. Vyhledávání je formou booleovských dotazů a dodatečné vyhledávání pomocí podobnostního vyhledávání nástrojem MoreLikeThis. Na konci práce je popsán způsob testování s konečným vyhodnocením úspěšnosti vyhledávání.
This paper describes the development of application for automatically updated bibliography. Nowadays, many Internet users search informations they need, this is important especially in sets of scientific publications and articles. The aim of this thesis is convenient tool for users to create their own portal. This is achieved by storing documents and their subsequent search using ElasticSearch. Retrieval is made by Boolean queries and additional search using similarity search tool MoreLikeThis. At the end of this thesis is described the way of testing and evaluation of retrieval.
Description
Citation
VALO, B. Automaticky aktualizovaná bibliografie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Porovnejte vyhledávání v klasické relační databázi s vyhledáváním v indexu ElasticSearch a indexu Lucene, berte v potaz i možnosti škálování. Vysvětlete princip vyhledávání MoreLikeThese.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO