Informační systém na chytrém telefonu pro učitele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou informačním systémů na základních a středních školách s využitím chytrých telefonů vyučujícími v hodinách. Cílem práce je vytvořit aplikaci spustitelnou na operačních systémech Android a iOS, která vyučujícím zprostředkuje práci se školním informačním systémem. V dokumentu je popsána problematika mobilních aplikací a implementace aplikace. Pro vytvoření programu bylo použito nástrojů PhoneGap a JQuery Mobile a programovacích jazyků JavaSript a HTML. Dále byla vytvořena databáze a server, který přes síť komunikuje s aplikací.
This thesis is focused at information systems for basic and high schools and their use on smartphones. The goal is to create aplication for operation systems Android and iOS, which mediates work with school information systems. In the document is described topic of mobile applications and implementation. To create application were used tools PhoneGap and JQuery Mobile and programming languages JavaScript and HTML. Also database and server for communication were created.
Description
Citation
ŽIVNŮSTKA, O. Informační systém na chytrém telefonu pro učitele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ". Otázky u obhajoby: Z ER diagamu na str. 20 vyplývá, že zadávat známku z daného předmětu danému studentovi mohou pouze předem daní vyučující, a v textu se o tom vůbec nezmiňujete. Jak se vypořádáte s náhradou výuky jiným vyučujícím? Zmiňujete se o nedostatečném zabezpečení a ukládání hesel v nešifrované podobě. Proč jste nepoužil pro uložní hesla na mobilním zařízení nějaký hashovací algoritmus, např. SHA1/256?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO