Simulátor logických obvodů

No Thumbnail Available
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout online systém pro podporu výuky hardwarově orientovaných kursů, který bude dovolovat demonstrovat základní principy číslicových obvodů, a to zejména jednoduchých a komplexních kombinačních a sekvenčním obvodů. V této práci je dále podrobněji rozebrána simulace obvodů na logické úrovni. Implementace je provedena v HTML5 Canvas a jazyku PHP.
The goal of this work is to design an online system, to support the teaching of hardware-oriented courses, which will be capable of demonstrating the basic principles of digital circuits, mainly simple and complex combinational and sequential circuits. Furthermore the document closely analyses the simulation of circuits at the logical level. The created system was implemented in HTML5 Canvas and PHP.
Description
Citation
KUNOVSKÝ, T. Simulátor logických obvodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Objasněte pojem "výstupní větvení" použitý v tabulce 2.1 a konvenci názvu signálu doplněného symbolem ~. Nabízí Vaše aplikace možnost simulace obvodů bez vizuální odezvy (tj. po nastavení vstupů se v co nejkratším čase zobrazí hodnoty na výstupech)? V čem by spočívala úprava pro dosažení tohoto chování? Do jaké míry může výše uvedená úprava ovlivnit výkonnost simulace?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 10 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO