Návod a praktické příklady k tvorbě jednoduchých vestavných USB aplikací založených na MC9S08JM60

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá implementací USB myši a USB klíče na mikrokontroléru MC9S08JM60. Všechny vestavné USB aplikace pro MC9S08JM60 musí implementovat určitou část USB standardu, která je v této práci zarhnutá do USB ovladače pro mikrokontrolér. Funkčnost USB ovladače je demonstrována vyvíjenými aplikacemi.
In this thesis I present implementation of USB mouse and USB flashdisk for MC9S08JM60 microcontroller. All embedded USB applications for MC9S08JM60 must implement subset of USB functionality, which is grouped to USB driver for the microcontroller. Functionality of the USB driver is demonstrated by the implemented USB applications.
Description
Citation
RIŠA, M. Návod a praktické příklady k tvorbě jednoduchých vestavných USB aplikací založených na MC9S08JM60 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-10
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " B ". Otázky u obhajoby: Jak byste definoval odlišnost spolehlivého a nespolehlivého přenosu dat ze str. 8 v souvislosti se zachováním správné funkce USB zařízení? Co o tomto říká standard USB? Využívá se zápisový řídicí přenos (control write) pouze pro (volitelné) požadavky SET_DESCRIPTOR? Co by bylo třeba implementovat pro realizaci řídicích příkazů USB zařízení pomocí tohoto typu přenosu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO