Srovnání výkonu a vlastností objektově orientovaných databází

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této práci čtenáře seznámím se základními modely, jenž se používají pro ukládání dat v databázových systémech. Dále čtenáři popíši způsoby ukládání objektů jazyka Java, kde mu nadále vysvětlím pojmy jako objektově relační mapování, reflexe a introspekce. Následně zde představím existující implementace, které se v jazyce Java používají pro ukládání ob- jektových dat. Poté popíši metodiku pro testování výkonu jednotlivých řešení. Podle této metodiky provedu testování a nakonec zhodnotím získané výsledky.
In this thesis, the reader learns basic models, which are use for storing data in database sys- tems. Next I describe a way, how to store objects in Java Language and explain expressions like object-relational mapping, reflection and introspection. After that, I will introdice some of existing implementation, which are use for storing objects in Java. Next I will explain testing methodology and make benchmarks of various implementation. In the end I will analyze a results of these benchmarks.
Description
Citation
KOZÁK, D. Srovnání výkonu a vlastností objektově orientovaných databází [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Smrčka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Mohl byste ve stručnosti shrnout hlavní rozdíly mezi porovnávanými řešeními z hlediska rozsahu funkcí - např. úrovně podpory dtandardů JPA nebo JDO?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO