Návrh vizualizační aplikace pro bezdrátové senzorové sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je vytvořit webovou aplikaci, která by sloužila k vizualizaci, tzn. grafické znázornění dat ze senzorů bezdrátové senzorové sítě na mapovém podkladu. Kromě toho má poskytovat možnosti sledovaní historických dat ze senzorů pomocí grafů. Základem aplikace jsou jazyky JavaScript a HTML spolu s využitím dalších knihoven jako jQwidgets, jQuery, amCharts a aplikačního rozhraní služby Google Maps. V této práci je popsán úvod do bezdrátových senzorových sítí, popis architektury aplikace, návrh a implementace aplikace, jakož i její testování a další vývoj. 
The aim of this work is to create a web application that would serve to visualize, ie. graphical representation of data from sensors on maps. In addition, provide tools to track historical data from the sensors with the use of diagrams. The basis of application are languages JavaScript and HTML together with the use of other libraries such as jQwidgets, jQuery, amCharts and application interface of Google Maps. This paper describes an introduction to wireless sensor networks, description of application architecture, design and implementation of application, as well as the testing and further development.
Description
Citation
KOČAN, T. Návrh vizualizační aplikace pro bezdrátové senzorové sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Petr Schwarz, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: V kapitole 6 "Testování" se zaměřujete pouze na testování dvou oblastí: (1) ověření validity výsledků a (2) testování navrženého grafické rozhraní z hlediska použitelnosti. První otázka tedy zní, zda jste testoval vaší aplikaci kdy ji současně vyžívalo více uživatelů, kteří generují na Cosm/Xively server velké množství požadavků a zda je tento server schopen a ochoten všechny tyto požadavky v rozumném časovém horizontu zpracovat. Má server Cosm/Xively nějaké omezení na množství požadavků vzhledem k jednomu klíčí/IP a pokud ano, jak se s tímto vaše aplikace dokáže vypořádat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO