USB keylogger

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a praktickou realizací USB keyloggeru. Úvodní teoretická část je věnována sběrnici USB a popisu SD karet. Dále popisuje zvolený MCU Vinculum VNC2 a zacházení s dostupnými ovladači k tomuto obvodu. V dalších částech je podrobně rozebrán návrh a realizace firmware takového zařízení, včetně závěrečného měření propustnosti a identifikace nejslabších míst předloženého řešení. Následuje stručný popis výroby DPS. Součástí práce jsou i CD s kompletním zdrojovým kódem, schématem a rozložením DPS v programu Eagle, seznam potřebných součástek a fotografie hotového keyloggeru.
This bachelor's thesis deals with the design and practical implementation of USB keylogger. The theoretical part is devoted to the USB bus and the description of SD cards. It also describes the selected MCU Vinculum VNC2 and available drivers. The next part analyzes the design and implementation of such device, including the final throughput measurement and identification of the weakest points of the proposed solution. Next part mentions the making of PCB. The thesis includes a CD with full source code, schematic and PCB layout in Eagle, part list and photographs of the finished keylogger.
Description
Citation
LOJDA, J. USB keylogger [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " C ". Otázky u obhajoby: Prováděl jste nějaký průzkum dostupných komponentů, které by vyhovovaly potřebám projektu? Bylo by možné pro řešení problému se zápisem do paměti FLASH mikrokontroleru VNC2, který popisujete v kapitole 5.6, využít postup ze strany 497 v dokumentu [7]?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO