Řídicí jazyk pro OpenFlow sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navrhnout vysoko-úrovňový jazyk OpenFlow-Network Control Language pro popis síťové topologie a chování počítačových sítí. Překladač jazyka a jeho interpretr byl implementován pomocí Trema OpenFlow kontroléru. Výsledná implementace byla otestována ve virtuálním prostředí, kde byla demonstrována její plná funkčnost pro základní síťové konfigurace.
The main goal of this bachelor thesis is to design and implement a high-level language for declarative configuration of Open-Flow networks. The compiler of the language, data model and interpreter were implemented employing Trema as the underlaying Open-Flow controller. The implementation was tested in a virtual network environment and it was shown that it is fully functional for basic network configurations.
Description
Citation
ANTOLÍK, D. Řídicí jazyk pro OpenFlow sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Petr Schwarz, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Jak dlouho trvá interpretace "průmerného" souboru v OF-NFC k nakonfigurování kontroleru? Jste schopen v této oblasti své implementace detekovat nějaké trendy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO