Nástroj pro analýzu psaní uživatele na klávesnici

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje analýze psaní uživatele na klávesnici. Důvodem jejího vzniku je snaha poskytnout uživateli komplexní pohled na jeho typografické schopnosti. Jejím výsledkem je aplikace kompatibilní s 32-bitovým operačním systémem Microsoft Windows, která na požádání poskytne uživateli statistiky týkající se jeho psaní. Patří mezi ně údaje o rychlosti psaní, chybovosti, překlepech, průměrné délce slov, histogram časových rozestupů mezi dvěme stlačenými klávesami, atd. Díky tomu může uživatel na svých schopnostech pracovat, sledovat jejich vývoj v čase a být motivován ke zlepšování. Práce se rovněž věnuje problémům spojeným s implementací této aplikace na platformě Microsoft Windows.
This bachelor thesis is dedicated to analysis of user's typing. The reason of its origin is the aim to provide complex view on user's typographical skills. Its result is an application compatible with the 32-bit operating system Microsoft Windows, providing user with statistics when requested. These statistics include data about typing speed, error rate, typos, average word length, histogram of time differences between two keystrokes, etc. Thanks to this, user can work on his skills, watch their development in time and stay motivated for selfimproving. Thesis is also concerned with problems connected with implementations of application on Microsoft Windows platform.
Description
Citation
GIERTLI, A. Nástroj pro analýzu psaní uživatele na klávesnici [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Proč nejsou u dotazníku uvedeny informace o počtu respondentů a jejich skladbě? Považujete odpovědi od méně než 20 respondentů za dostatečně vypovídající? Proč není implementována podpora 64b ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO