Kryptografické protokoly pro CrypTool

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce je zaměrena na kryptografické protokoly a jejich implementaci do programu CrypTool. Cílem práce je určit, které kryptografické protokoly by bylo vhodné do programu CrypTool implementovat a následně jejich implementaci provést takovým způsobem, aby jejich demonstrace byla co nejnázornější a nejvhodnější pro pochopení jejich konceptu. V souvislosti se zadáním této práce byly vybrány protokoly Dining Cryptographers, Coin Flipping a Zero-Knowledge. Jako další vhodné protokoly byly přidány Oblivious Transfer a Yao´s Millionaire Problem. V práci je podrobně popsán koncept vybraných protokolů a postup při jejich implementaci.
This work is focused on cryptographic protocols and their implementation in the CrypTool. Goal of this work is to settle which cryptographics protocols are appropriate to implement and to find the way how to implement them most illustratively and usably for educational purposes.  These protocols were chosen according to the work assigment: Dining Cryptograhpers, Coin Flippin and Zero-Knowledge. As other appropriate protocols were added:  Yao´s Millionaire Problem and Oblivious Transfer. Detailed concept of chosen protocols and their implementation process are described in this work.
Description
Citation
SKOWRONEK, O. Kryptografické protokoly pro CrypTool [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C (dobře). Otázky u obhajoby: Když přihlédnete k hlavnímu cíli práce, tedy rozšíření povědomí o kryptografických protokolech, jaký byl důvod volby jazyka C# a ne jazyka Java, který je multiplatformní? Na jaké další kryptografické protokoly jste během studia tématu BP narazil a proč jste je v práci nezmínil, resp. je neimplementoval? Jaký je aktuální stav Vaší snahy dostat výsledky práce do oficiální distribuce?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO