Hledání akustických vzorů v řečových datech bez rozpoznávání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá metodami vyhledávání slov, slovních frází a delších úseků v rozsáhlých řečových datech bez předchozích znalostí těchto dat. V úvodu je seznámení s danou problematikou a principy moderních metod pro vyhledávání opakujících se objektů. Dále je popsána reprezentace a segmentace vstupních dat, techniky pro vyhledání objektu v mluveném projevu a popis modelování nalezených objektů. Následně je popsána metoda pro vyhledávání objektů podle předem defi novaného vzoru. V dalším kroku jsou defi nována data pro experimenty, ve kterých byly použity metody pro detekci mluvených výrazů podle vzoru. Následuje popis systémových požadavků. V závěru je zhodnocení práce a návrhy na další vývoj.
This work investigates into methods for words, word phrases and longer segments detection in large speech data sets in an unsupervised way. At first, basics for the given topic and principles of modern methods for searching of repeating objects are introduced. The representation and segmentation of the input data are described. Techniques for object detection in speech are presented. The description of found motifs modelling follows. The next step defi nes data sets for experiments in which spoken term detection by an example is performed. The system requirements are described. In the conclusion, the work is summarised and suggestions for further development are discussed.
Description
Citation
SKÁCEL, M. Hledání akustických vzorů v řečových datech bez rozpoznávání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Popíšte spôsob, akým je možné vyhodnotiť úspešnosť systému pre vyhľadávanie opakujúcich sa sekvencií (motif-discovery).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO