Vizuální a interaktivní alternativa k textovému zápisu zdrojového kódu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout uživatelské rozhraní, které by nahradilo textový zápis počítačového jazyka a demonstrovat jej na prototypu, který pracuje s jazyky HTML a CSS. V navrženém rozhraní je možno používat běžné konstrukce použitých jazyků a vytvářet tak webové stránky nebo jiné HTML dokumenty a aplikace. Prototyp zvládne zobrazovat přímý náhled upravované stránky. Byly vytvořeny dva prototypy, u kterých byla testována použitelnost uživatelského rozhraní. Použitý koncept byl porovnán s běžnými metodami pro vytváření webových stránek, dokumentů a aplikací.
The objective of this thesis is to design a user interface that would replace the text code entry of computer language. Demonstrate it on a prototype that works with HTML and CSS. Users can use common language structures to create Web pages or other HTML documents using this interface. Prototype can directly display modified page. I have developed two prototypes that have been tested to usability of the user interface. The concept was compared to conventional methods for creating Web pages, documents and applications.
Description
Citation
MUSIL, M. Vizuální a interaktivní alternativa k textovému zápisu zdrojového kódu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Samek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Z jakého důvodu jste do výsledné aplikace nezahrnul podporu jazyka JavaScript? Pro jakou skupinu uživatelů byla aplikace zamýšlena?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 5 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO