Komprese obrazových dat v medicíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá metodami bezeztrátové komprese obrazových dat. Cílem práce je dosáhnout co nejlepšího kompresního poměru při kompresi obrazových medicínských dat. Práce zahrnuje uvedení do teoretických základů komprese, návrh komprese pro obrazová medicínská data a popis implementace kompresních modulů. V závěru práce je obsaženo ověření vhodnosti navržené metody a porovnání dosažených výsledků s dalšími kompresními metodami.
This thesis deals with several lossless methods of image compression. The main goal is to achieve the best compression ratio for set of medical images. This paper provides brief introduction into the data compression theory. It also contains design of image compression and description of designed compression modules implementation. Also the verifi cation of suitability of designed method for medical images compression is involved.
Description
Citation
ŠEBEK, J. Komprese obrazových dat v medicíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Přemysl Kršek, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Proč byla po BWT zařazena slovníková metoda? Jaký to má smysl? Nepovede to spíš ke zhoršení kompresního poměru, když BWT opakující se sekvence rozhází? Vysvětlete rozdíl mezi metodami LZ-77 a LZSS, stejně tak mezi LZ-78 a LZW.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO