Grafický editor pro blokový vstup numerického integrátoru v .NET

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá numerickým řešením soustav diferenciálních rovnic prvního řádu s počátečními podmínkami vybranými jednokrokovými metodami. Dále pak návrhem, implementací a testováním aplikace, která je schopna užitím zmíněných metod řešit úkoly zadané blokovými schématy. První část je věnována úvodu do problematiky, obsahuje příklad výpočtu několika kroků vybranými metodami a srovnává dosažené výsledky. Podstatná část zprávy se zabývá podobou a funkcí jednotlivých bloků použitých v editoru blokových schémat a procesu transformace vstupních dat na data použitelná pro vytvoření simulace. Předposlední kapitola ukazuje jaké přesnosti dosahuje výsledná aplikace. Je zde předvedeno řešení několika jednoduchých příkladů z praxe, nechybí srovnání s jinými simulačními systémy.
This thesis deals with the numerical solution of systems of first-order differential equations with initial conditions, using chosen one-step methods. It describes the design, implementation and testing of the application that is able to use these methods to solve the tasks entered in form of block schemes. The first part is devoted to an introduction of the topic, it provides an example of calculation of several steps using chosen methods and compares the results. A substantial part of the report deals with form and function of each block used in the block schemes editor and the transformation process of input data to data usable for creating simulation. The penultimate chapter demonstrates the accuracy of the final application. It shows solutions of a few simple examples of practical usage. This chapter also includes comparison with other simulation systems.
Description
Citation
KUČERA, M. Grafický editor pro blokový vstup numerického integrátoru v .NET [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Kunovský, CSc. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dobře (C). Otázky u obhajoby: Uveďte hlavní důvody volby platformy .NET při implementaci grafického editoru?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO