Komprese obrazových dat v medicíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce zkoumá, jak se projeví účinek různých komprimačních algoritmů na obrazových datech v medicíně. Snaží se najít algoritmus nebo skupinu algoritmů, které budou mít největší kompresní účinek. Kromě použití klasických algoritmů je snaha využít vlastností medicínských dat (tj. že obsahují hodně podobných obrazových bodů) pro jejich lepší kompresi. Ověříme si účinnek delta kódování na výsledný kompresní poměr a na závěr uvedeme naši nejlepší nalezenou metodu.
The efficiency of various compress algorithms on medical images is explored in this paper. It try's to find algorithm or group of algorithms with the best compress efficiency. Except classic algorithms the medicine data properties (it contains many similar image points) can be used to reach higher compress level. We verify delta coding efficienty to final compress ratio. At the end the best founded method is presented.
Description
Citation
BALARIN, J. Komprese obrazových dat v medicíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-02-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO