Techniky virtualizace výpočetních platforem v Linuxu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce testuje a porovnává nástroje pro virtualizaci výpočetních platforem a vysvětluje pojmy důležité pro pochopení problematiky virtualizace. Jejím hlavním přínosem je srovnání s pohledu výkonnosti, efektivnosti, škálovatelnosti a robustnosti virtualizačních nástrojů. Toto srovnání má pomoci firmě Redhat rozhodnout, zda opustit XEN jako hlavní virtualizační nástroj v jejich distribucích a přejít na jiný novější, uživatelsky příjemnější virtualizační nástroj, jako je například KVM.
The thesis tests and compares various existing virtualization tools for virtualization of computing platforms and explains important conceptions of virtualization technology. It's main contribution is a performance,  efficiency, scalability and robustness comparison of virtualization tools. This comparison should help the Redhat company to make a decision whether they should leave XEN as a main virtualization tool in their distributions and move on to another newer and more user friendly virtualization tool like KVM.
Description
Citation
ŽUPKA, J. Techniky virtualizace výpočetních platforem v Linuxu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO