Měření vzdálenosti pomocí fotomobilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je nalezení způsobu, jak naprogramovat aplikaci pro mobilní telefon, která bude schopná měřit vzdálenost, kterou přístroj urazí nad vhodným povrchem, a to s využitím integrované kamery mobilního telefonu. K tomu je nutné využít některou z metod detekce pohybu. Konečná aplikace používá algoritmus pro odhad konstantního optického toku, jehož výsledkem je jediná hodnota optického toku mezi dvěma následujícími snímky - předpokladem je tedy pohyb celé scény v obraze. Aplikace byla realizována pro operační systém Symbian s uživatelským rozhraním S60 3rd Edition. Implementačním jazykem je C++.
Target of this thesis is to find out the way to create a mobile phone application, that is capable of meassuring the distance, phone covers above a suitable surface, using integrated camera. Usage of one of motion detection methods is needed to reach the target. Final application uses constant optical flow estimation algorithm. It gives only one value of optical flow between two succeding video frames as a result - movement of whole scene in the picture is assumed. Application was realized for Symbian operating system with S60 3rd Edition user interface. Implementation language is C++.
Description
Citation
POKORNÝ, K. Měření vzdálenosti pomocí fotomobilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
Date of acceptance
2008-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO