Knihovna pro čtení čárových kódů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá dekódováním různých druhů čárových kódů v obraze. Vybrané druhy čárových kódů podrobně popisuje. Představuje přístup k dekódování lineárních i maticových čárových kódů. Praktická část se zabývá návrhem a implementací programové knihovny pro čtení vybraných typů čárových kódů v jazyce Java.
This work deals with the decoding of different types of barcodes in the image. Selected types of bar codes are described in detail. Presents an approach to decode linear and matrix bar codes. The practical part deals with the design and implementation of software library for reading selected types of bar codes in Java.
Description
Citation
NOVOHRADSKÝ, P. Knihovna pro čtení čárových kódů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Proč jsou v kódu typu Code 25 jednotlivé číslice kódovány vždy jako posloupnost 5 čar (kombinace 2 úzkých a 3 širokých)? Jaké vlastnosti má zmíněný kód? Jaké výhody ve Vaši implementaci přináší vzorkování 1D kódu na více řádcích obrazu? Jak zpracováváte tuto redundantní informaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO