Transformace grafické reprezentace procesoru do jazyka pro popis architektury

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zaobírá konverzí mezi grafickým a textovým popisem architektury procesoru. Cílem práce je seznámit čtenáře s oběma zmíněnými nástroji a představit způsob, kterým je prováděna transformace. Součástí práce je seznámení s nástroji vývojového prostředí Eclipse - EMF a GMF, na kterých je postaven editor grafického popisu architektury. Závěr práce je věnován možnostem zpětné transformace, tedy z textového do grafického popisu, kde je vyžadováno inteligentní rozmísťování uzlů v grafu.
This thesis deals with conversion between graphical and text representation of processor architecture. The aim is to acquaint with both of said tools and introduce the way how the conversion is done. The introduction of EMF and GMF tools of Eclipse IDE is also included in this thesis, because the graphical representation editor is based on these tools. The end of thesis is devoted to reverse transformation possibilities, where the intelligent placing of diagram nodes is required.
Description
Citation
NETOČNÝ, O. Transformace grafické reprezentace procesoru do jazyka pro popis architektury [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jaké jsou největší problémy u zpětné transformace z jazyka ISAC do grafické podoby?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO