Enterprise nasazení platformy OSGi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce se zabývá problematikou technologie OSGi, která nabízí odlišný přístup k modularitě jazyka Java. Vývoj modularity jazyka je dán do souvislosti s novou technologií. Práce rozebírá praktické aspekty OSGi přístupu od návrhu aplikace, přes její vývoj až po samotné nasazení a následnou údržbu. Dle uvedených doporučení je realizována demonstrační aplikace, nad kterou jsou prováděny zátěžové a další testy s cílem nasimulovat běžný provoz serverové aplikace. Práce v závěru zhodnocuje použití technologie OSGi jako celku při tvorbě rozsáhlých aplikací.
This thesis focuses on the OSGi technology that offers distinct approach to modularity of the Java language. The technology is shown in connection to the natural evolution of the language. The thesis discusses practical elements of the OSGi approach from application design through development stages to the server deployment and maintenance phase. An example application is build upon the presented recommendations. The application is stress-tested with several simulations of different realistic traffic types. The thesis sums up the usage of the OSGi technology and evaluates its aspects.
Description
Citation
PECH, D. Enterprise nasazení platformy OSGi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Martin Drahanský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jaké jsou technické a licenční nároky na provoz vytvořené aplikace? Jakou lze u zvolené technologie očekávat stabilitu při dlouhodobém běhu aplikace (řádově dny, případně týdny) bez restartu? V čem jsou z tohoto pohledu výhody/nevýhody zvoleného přístupu? Jaký dopad má použití OSGi na výkonnost aplikace? Jaká je podpora ladění aplikací u technologie OSGi?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO