Plánovač událostí založený na poloze pro N900

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem aplikace pro mobilní zařízení Nokia N900, která umožňuje naplánovaní sady činností vykonávaných v předem definovaných oblastech. Tyto oblasti či konkrétní pozice definuje uživatel dle souřadnic systému GPS. Při dosažení definované oblasti je vykonána sada akcí, které mohou zahrnovat spuštění upozornění ve formě alarmu nebo spuštění aplikace. Práce popisuje teorii k mobilnímu zařízení a možností jak získat pozici tohoto zařízení. Součástí je popis implementace aplikace, kde je rozepsán postup vývoje a návrh grafického uživatelského rozhraní. Rovněž jsou zde jsou shrnuty dosažené výsledky a návrhy na pokračování.
This work deals with a design of an application for the mobile device Nokia N900, which enables the planning of a set of actions, which shall be carried out in a predefined region. The region or specific position is defined by the user based on the coordinates of the GPS system. Upon reaching of the target location a set of actions, which is defined when creating the notification, is carried out. The work describes the theory of the mobile device and the options of obtaining the position of such a device. A description of the implementation of the application follows, where the method and the graphical user interface are described. In the conclusion of the work, the achieved results and a proposal for continuation of the work are summarised.
Description
Citation
ARON, L. Plánovač událostí založený na poloze pro N900 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Jak vás při návrhu aplikace ovlivnila následující fakta? GPS má 32 satelitů, původně 24. Obíhají ve výšce 20200km v šesti kruhových drahách se sklonem 55deg, vzájemně posunutých o 60deg, kde na každé dráze je 5-6 satelitů o váze 1,8 tuny, které se pohybují rychlostí 3,8km/s s dobou oběhu Země 11h58min. V kapitole 3.3 uvádíte, že geoid WGS84 je popsán dvěma poloosami (to je správně) a pak vzorec, který počítá s jedinou poloosou. Pokud vzorec pracuje s WGS84 - jak je to možné? Pokud použitý vzorec nepracuje s WGS84 - proč se rozepisujete o WGS84?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO