Nástroj na vizualizaci databázového modelu existující databáze

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Snaha zobrazovat informace jednodušším způsobem vedla ke vzniku tohoto projektu. V databázových systémech existuje několik informací, které   popisují databázový model a jejich textová reprezentace je velmi rozsáhlá a nepřehledná. Vizualizací těchto informací se má dosáhnout názornějšího   pohledu na databázový model a jednodušší práce s ním. Nástroj vytvářený v tomhle projektu slouží ke získání informací z databázového systému   a následnému zobrazení těchto informácí ve zvoleném editoře anebo prohlížeči. Nástroj je schopný udělat konverzi jednoho souborového formátu na jiný.
This project tries to give information to the user in a simpler way. In the database system a lot of information exists  which describes the database model.   Text representation of this information is bulky and not well-arranged. You can get a much a more vivid view at the database model by using visualization and you can work with it easier.   You get information from a database system by using a tool developed in this project and after that you can visualize them in a editor or viewer of your choice. This tool can convert one file format to   another.
Description
Citation
ŠIŠÁK, I. Nástroj na vizualizaci databázového modelu existující databáze [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na doplňující dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "B". Otázky u obhajoby: V práci jsem se nedočetl o požadavcích na grafický výstup z aplikace: Byly nějaké nebo jste měl v této oblasti volnou ruku? Z jakého důvodu jste v práci nevěnoval prostor testování a lepší prezentaci vytvořeného nástroje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO