Automatické generování šipek pro DDR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navržení metod vhodných pro automatickou tvorbu souborů šipek z hudebních souborů k taneční počítačové hře DDR. Tento problém je rozdělen na dvě hlavní fáze - detekci beatů, tedy stanovení tempa písničky, a samotnou tvorba šipek. Pro detekci beatů se využívá detekce nárůstů energií v jednotlivých frekvenčních pásmech a následné statistické zarovnání výsledků. Tvorba šipek pracuje obdobně, zaměřuje se však na detekci všech výrazných okamžiků hudby a obsahuje logiku pro rozmísťování šipek do jednotlivých směrů. Testování uživateli ukázalo, že má aplikace potenciál oslovit hráče hledající sadu jednoduchých šipek pro svou oblíbenou písničku. Kvalita detekce beatů dává prostor pro využití těchto postupů i mimo rámec ukázkové aplikace. V práci je též navrženo několik možných vylepšení použitých postupů.
The goal of this work is to draft methods suitable for automatic creation of step-files from music files for a DDR computer dance game. This problem is divided into two main parts - beat detection, thus determining the song tempo, and determination of steps itselves. Beat detection is based on detection of energy growths in particual frequency subbands and following statistical alignment of results. Step creation works similarly, but it focuses on detection of all intense moments of music and contains a logic for placing steps into different directions. Testing by users showed that application has the potential to address players seeking set of simple steps for their favourite songs. The quality of beat detection gives field for application of these methods even beyond scope of example application. This document also suggest a few possible improvements of used methods.
Description
Citation
SKÁLA, F. Automatické generování šipek pro DDR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na doplňující dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "B". Otázky u obhajoby: Zvažoval jste také možnost využití některých učících se algoritmů s použitím ručně vytvořených předloh? Napadají vás nějaké?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO