Analýza útoku vedeného prostřednictvím webového prohlížeče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této bakalářské práci jsou analyzované a popsané různé druhy útoků vedených z webového serveru prostřednictvím webového prohlížeče. Na simulaci útoků je využito simulační prostředí, které je tvořené pomocí Browserideru, webového serveru Apache2 a virtual machine. Na základě analýzy byla navržena a implementována aplikace ExploitAnalyzer, která dokáže úspěšně zachytit chování procesů a zaslané IRP požadavky během útoku na webový prohlížeč.
Different attacks guided from web servers using web browsers are being analyzed and described in this Bachelor's thesis. A simulation environment is used to simulate the attacks. The environment was created using Browserider, using the web server Apache 2 and a virtual machine as well. On the basis of the analysis, the application ExploitAnalyzer was developed and implemented and can successfully record process's actions as well as IRP requests sent during an attack onto a web browser.
Description
Citation
OLEJÁR, F. Analýza útoku vedeného prostřednictvím webového prohlížeče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Otto Fučík (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Ivana Burgetová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "A".
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO