Licenční server

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce bylo vytvořit licenční ochranu produktů projektu Lissom. Teoretická část je určena pro seznámení uživatele s problematikou licencování a ochrany softwaru. Jsou zde popsány právní ochrany vztahující se k softwaru, způsoby licencování, druhy technologických ochran softwaru a možnosti jejich překonání. Hlavní důraz je kladen na ochranu softwaru pomocí licenčního serveru. Praktická část se věnuje návrhu a implementaci nástroje pro správu databáze licencí, dále programu pro vytváření licenčních souborů a nakonec knihovny pro práci s těmito soubory.
The aim of this Bachelor thesis is to create licensing protection to Lissom project products. Theoretical part introduces reader into software licensing and protection. There are describes possibilities of legal protection, licensing and ways of breaking it. Main aim of this part is to protect software using licensing server. Practical part is dedicated to implementation license database management tool, program creating license files and finally a library enabling using of these files.
Description
Citation
FRÜHBAUER, J. Licenční server [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Vojnar, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (místopředseda) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Šárka Květoňová, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B). Otázky u obhajoby: Jak bude z pohledu vývojáře vypadat propojení jeho aplikace s licenčním serverem? Jaké dodatečné způsoby ochrany aplikací (krom HW klíče) navrhujete? Je chráněna i komunikace s licenčním serverem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO