Agentní systém pro vyhledávání na realitních serverech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je návrhnout a implementovat agentní systém pro vyhledávání na realitních serverech. Agentní systémy jsou v dnešní době jedním z populárních témat v oblasti umělé inteligence a nabízí velkou řadu možných využití. Jedním z nich je například vyhledávání informací v prostředí webu. V této práci jsou popsány některé existující vyhledávací systémy založené na agentním přístupu. Ty sloužily jako inspirace při navrhu výsledného systému, který se snaží vyhledat informace na realitních serverech a poskytnout jejich přehled.
Object of this bachelor thesis is design and implement an agent system for searching on real estate servers. Nowadays are agent systems one of the popular topics in artifical intelligence and offers a wide range of possible uses. One of them is searching for information on the Web. In this paper are described existing agent-based retrieval systems. They serve as insipiration to design the final system, which search information on real estate servers and create an overview of them.
Description
Citation
ŠIMARA, M. Agentní systém pro vyhledávání na realitních serverech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. František Zbořil, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Schwarz, CSc. (místopředseda) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise byla seznámena s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student odpověděl otázky oponenta a otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: V práci naznačujete možnosti existence více agentů zároveň. Používá tedy i samotná aplikace možností paralelního zpracování (vlákna, apod.)? Diskutujte možné výhody. V práci uvádíte hodnotící funkci pro řazení výsledků (vztah 5.1), uvažoval jste i nad jinou funkcí? Jaká by byla náročnost připojení dalšího prohledávacího webu? V jakém jazyce jsou psány datové skripty?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO