Inovativní uživatelské rozhraní pro smartphone

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o inovativním uživatelském rozhraní pro operační systém Symbian S60 páté generace. Popisuje proces vývoje novátorského ovládání mobilního telefonu. Začíná nastíněním problematiky a pokračuje k tvorbě návrhu od dílčích myšlenek až ke konečné podobě ovládacího prvku, jehož účelem je zjednodušit a zefektivnit práci s přístrojem. Poté se zabývá realizací v programovacím jazyce Symbian C++ a testováním na skupině uživatelů. Celé téma pak uzavírá zamyšlení nad budoucím rozvojem projektu a jeho případným dalším využitím.
This bachelor's thesis presents innovative user interface for Symbian S60 5th edition operating system. It describes the process of development of an innovative control of a cell phone. It outlines the tasks and designs the solution from partial thoughts to the final form of a control component. The purpose of the component is simplifying the work with the device and improving its efficiency. The text also covers the implementation details for Symbian C++ programming language and results of experiments on a group of users. The whole topic is enclosed by discussion about the future development of the project and its possible usage.
Description
Citation
UTĚKAL, J. Inovativní uživatelské rozhraní pro smartphone [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (místopředseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen) doc. Ing. František Zbořil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na doplňující dotazy členů komise. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "C". Otázky u obhajoby: Je umístění tlačítek do elipsy to nejlepší možné? Pokud ano, dokažte, pokud "možná ne", proč jste nezkoušel i jiná?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO