Hlasové ovládání

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V této bakalářské práci jsou studovány techniky pro rozpoznávání řeči a detekci klíčových slov s pomocí skrytých Markovových modelů. V první části jsou popsány techniky parametrizace signálu, trénování modelů a algoritmy pro rozpoznávání řeči. V druhé části je provedena detekce klíčových slov s několika modely natrénovanými z řečových signálů zachycených v různých vzdálenostech a výsledky těchto testů jsou následně vyhodnoceny.
This Bachelor's Thesis deals with the techniques of the speech recognition and key words spotting using hidden Markov models. The first part of my thesis contains a description of the techniques of parameterization of the signals, models training and algorithms of speech recognition. In the second part, the detection of key words with several models trained on speech signals recorded in different distances is investigated and the results of the tests are evaluated.
Description
Citation
SÁDECKÝ, P. Hlasové ovládání [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-08-23
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se pak seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: Můžete názorně demonstrovat, co se děje při aplikaci okénkové funkce (pravoúhlé a Hammingově) a jaký to má dopad na signál (str. 6)? Vysvětlete rovnice 8 a 9 a popište, co znamenají jednotlivé členy. V síti pro detekci klíčových slov (obr. 9) máte nastaven parametr l=-20. Výsvětlete, co znamená, a jak jste dospěl právě k této hodnotě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO